Tendorju Aikido Seminar, Novi Sad 15 – 17. mart 2024

Dragi ljubitelji aikidoa,

Sa ponosom delimo utiske sa nedavnog Tendorju Aikido seminara koji je održan u našem prelepom Novom Sadu od 15. do 17. marta 2024. godine, pod vođstvom Sensei Kenta Šimizua. Ovaj seminar bio je poseban po mnogo čemu, a jedan od najznačajnijih elemenata bio je prisustvo brojnih učesnika iz drugih gradova i inostranstva.

Sensei Kenta Šimizu, sin poslednjeg učenika Morihei Ueshibe, Kendji Shimizua, redovno posećuje Srbiju, i svake godine nas obogati svojim znanjem, iskustvom i jedinstvenim pristupom aikidou. Na ovom seminaru, njegovi snazni kružni pokreti, koji krase tehniku, doneli su svežinu atmosferi i ulili motivaciju svim učesnicima. U aikidou, kao u budou, veoma je važna jednostavnost i oslobađanje od suvišnosti i nepotrebnih pokreta. Sensei Kenta Šimizu nas je podsetio na ovu važnu lekciju, naglašavajući da za pravilno ocrtan krug, neophodna je mekoća i brzina.

Ovaj seminar nije samo bio prilika za učenje i usavršavanje veštine, već i za stvaranje veza među učesnicima, deljenje iskustava i osećaj zajedništva koji je teško opisati rečima.

Nadamo se da ćemo sledeće godine imati priliku da organizujemo seminar sa još većim brojem učesnika, kako bismo nastavili da gradimo mostove među aikido zajednicom i unapredili svoje veštine pod vođstvom izvanrednih učitelja poput Sensei Kenta Shimizua.

Hvala svima koji su učestvovali i doprineli uspehu ovog seminara. Vidimo se sledeće godine!