August 28, 2019

O Klubu

Dobrodošli na zvanični sajt Tendorju Aikido Udruženja Novi Sad!

Naš klub je osnovan 11. avgusta 2003. godine u srcu Novog Sada, vođen strašću i predanošću ljubitelja aikidoa koji su želeli da istraže i vežbaju originalni japanski aikido, čuvajući autentičnu vezu sa njegovim korenima u zemlji izlazećeg sunca. Danas smo ponosni što smo postali prepoznatljivi simbol japanske kulture ne samo u Novom Sadu, već i širom Srbije.

U našem klubu okuplja se širok spektar iskusnih aikido vežbača i majstora, deleći strast prema ovoj drevnoj veštini koju je osmislio Sensei Kenji Shimizu, poslednji i najmlađi učenik osnivača aikidoa, Morihei Ueshibe.

Naša misija je višestruka – ne samo da promovišemo veštinu aikidoa, već i da podstičemo lični razvoj naših članova kako u fizičkom, tako i u mentalnom smislu. Redovno organizujemo seminare sa učiteljima iz Japana, kao i sa kolegama iz Nemačke i drugih zemalja, pružajući jedinstvenu priliku našim vežbačima da prodube svoje znanje i veštine, neposredno uranjajući u izvornu japansku tradiciju aikidoa.

Tendorju Aikido Udruženje Novi Sad nije samo mesto gde se vežba aikido – ono je postalo epicentar promocije japanske kulture i duhovnosti u našem regionu. Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom putovanju samorazvoja, harmonije i duhovnog rasta.